0184 631 800

CarWrap voorwaarden

Geen kleine lettertjes en je weet precies waar je aan toe bent.

CarWrap voorwaarden

Het carwrappen, of inpakken, van een auto is het rondom aan de buitenzijde van de carrosserie
aanbrengen van speciale folies. Deze folies zijn tussen de 50 en 100 micron, en hebben een speciale kleeflaag.
Deze kleeflaag maakt het mogelijk om de folie later te verwijderen zonder de laklaag van uw auto aan te tasten.
Na verwijdering is de orginele laklaag dus nog in perfecte staat en fabrieksnieuw omdat bijvoorbeeld de zon en het weer er geen invloed op hebben kunnen uitoefenen.
Nu heeft u uw auto voorzien van een nieuwe kleur en een extra beschermlaag, door de speciale lijmlaag is deze kleur makkelijk te verwijderen als u besluit uw auto te verkopen, in te ruilen of iets dergelijks.
De auto komt als nieuw onder de vinyl vandaan en dat betekend hogere inruil waarde of verkoop waarde.

Bedrijfsauto's die voorzien zijn van een huisstijl kleur hebben een lagere inruilwaarde.

Als men een goed verkopende kleur, bijvoorbeeld zwart of zilver, als basis neemt kan men door te wrappen de wagen in de huisstijl kleur krijgen. Na het verwijderen is de lak van de wagen weer nagenoeg fabrieksnieuw en heeft een hogere inruilwaarde.

Aandachtspunten
De folie ziet er strak en glad uit. Het lijkt erop of deze overgespoten is, de folie blijft flexibel en dus kwetsbaarder dan autolak.
In de wasstraat en bij gewoon gebruik is dit geen probleem, maar wanneer u bijvoorbeeld met een hard voorwerp de folie aanraakt bestaat er kans op beschadiging.
Ook zijn er beperkingen van folie ten opzichte van autolak: autolak wordt aangebracht in de fabriek wanneer de carrosserie helemaal kaal is en geen onderdelen zoals de grille, koplampen, raamlijsten en spiegels bevatten.
De lak kan dus in alle hoekjes, knikken en gaatjes komen.
Folie wordt later aangebracht dus kan je niet alles zomaar in één stuk plakken. Heel soms moet er op haast onzichtbare plaatsen gewoon in delen geplakt worden waardoor er een kleine naad te zien zou kunnen zijn.
Ook op hoeken van sommige delen, en plaatsen waar je met de hand niet bij kan komen, is het zichtbaar dat een wagen wrapped is en niet gespoten.
De folie kan nagenoeg op alle ondergronden geplakt worden, mits deze strak/glad en gespoten is met autolak. Kunststof (gestructureerde) onderdelen kunnen niet geplakt worden.

Het gebruik van “matte” folies is helemaal in, maar heeft wel enkele nadelen.
Witte matte folie is gevoeliger voor vuil en slecht te reinigen, op termijn is deze niet mooi schoon meer te krijgen.
 Bij matte folies gaat een kras glimmen en valt wat meer op. Matte folies gaan hun effect verliezen als zij, bijvoorbeeld in de wasstraat, een waslaag krijgen.

De folie kan later eenvoudig verwijdert worden mits de autolak in originele en goede conditie is. De folie heeft een speciale lijmlaag die niet in de autolak ‘vreet’ maar zich gewoon vasthoudt aan de autolak. Bij verwijdering zouden er wat lijmresten achter kunnen blijven maar die zijn met een lijmverwijderaar gewoon weg te poetsen.
Enige voorzichtigheid is geboden bij oudere auto’s, auto’s die lakschade hebben gehad en auto’s die zijn overgespoten. Het kan namelijk zijn dat de (gerepareerde) autolak niet goed op de carrosserie en grondlak hecht en losgetrokken wordt tijdens het verwijderen van de folie. Wij raden het dan ook af om auto’s met gerepareerde autolak te wrappen. Wij zijn niet aansprakelijk voor eventuele lakonthechting of beschadiging bij het verwijderen van de folie. De verwachte levensduur van de wrap bedraagt bij normaal gebruik 5-7  jaar, afhankelijk van het gekozen folietype.

Voorwaarden
Om tot een goed eindresultaat te komen hanteren wij de volgende voorwaarden:
• Carwrappen doen wij niet op locatie, maar uitsluitend in onze werkplaats.
• Het voertuig dient de avond voor de afspraak bij ons aanwezig te zijn, dit om het voertuig binnen op    temperatuur te laten komen.
• Voertuigen dienen schoongewassen zonder wax- en vuilresten te worden aangeleverd. Extra schoonmaakkosten worden gefactureerd.
• Voertuigen met herstelde lakschade en/of herstelde schade worden voor eigenrisico geplakt.
• Auto’s ouder dan 3 jaar plakken wij alleen zonder garantie op het materiaal, dit in verband met de mindere hechting van de wrap op oudere auto’s.
• Wij plakken alleen met onze eigen hoogwaardige folies en dus niet met zelf aangeleverde materialen.
• Bij het aanbrengen van een carwrap moeten de emblemen en type plaatjes verwijderd worden, deze kunnen NIET altijd worden terug geplaatst. Wij kunnen tegen betaling van de emblemen en type plaatjes terugplaatsen deze bestellen we dan origineel bij de dealer.
• Bij een standaard wrap zijn NIET meegenomen:  de grilles, zijspiegels, binnenstijlen, sideskirts, spoilers en de binnenkant van de portieren. Deze kunnen tegen meerprijs in overleg wel gewrapped worden.
• Wij zijn NIET aansprakelijk voor eventuele lakschade na verwijdering van de carwrap.

U krijgt van ons garantie van een jaar op de montage voor garantie op materiaal wordt de garantietermijn van de producent gehanteerd (Afhankelijk van de gekozen folie)
Deze garantie vervalt indien de auto niet goed schoon of met slechte laklaag wordt aangeleverd. Ook als de laklaag, niet voor ons zichtbaar, slecht of hersteld is.
Verder zijn onze algemene voorwaarden van toepassing zoals gedeponeerd bij de KvK te Rotterdam handelsregister 24367576. Deze voorwaarden zijn ook te vinden op onze website www.miccs.nl

Onderhoud van de carwrap
Bij normaal dagelijks gebruik kunt u lang genieten van de door ons aangebrachte carwrap.
Enige informatie met betrekking tot behandeling en onderhoud is hiervoor noodzakelijk .
Wanneer de wrap net is aangebracht dient u de auto de eerste 5 dagen niet te wassen of te poetsen, de wrap moet zich nog in zijn nieuwe vorm zetten en het hechtproces is nog niet volledig gestopt.

Na 5 dagen kunt u uw auto zonder problemen wassen. Enige voorzichtigheid is geboden.
Zo kunt u niet met een schuurspons  vliegjes of hardnekkige vlekken op uw auto verwijderen.
Gebruik nooit agressieve reinigers.
De folie lijkt op autolak maar is het niet. Folie is veel zachter. Hij kan krassen en is gevoeliger voor scherpe en harde objecten.
Gebruik liefst een reguliere poetsdoek en milde reiniger. Poets nooit te hard en intensief op de hoekjes waar de film bij elkaar komt, tegen de hoeken of randen in. Poets liever van de hoeken af, dit voorkomt eventuele ophaaltjes.
Teervlekken, smeer- en vetvlekken maar ook kauwgom kunnen weggehaald worden met wasbenzine, echter uitsluitend op glanzende folies. U dient echter snel te werken en na te spoelen met water.

Wassen in een wasstraat is geen probleem, maar een kleine mogelijkheid tot lichte krassen is aanwezig.
Elke wasstraat is anders en teveel harde objecten op uw auto, zoals zandkorrels, kunnen door de hoge snelheid van de borstels krassen maken in de folie.

Handmatig wassen in een carwashbox of met een hogedrukreiniger geniet echter de voorkeur.
Spuit al het overtollige vuil met de hogedrukreiniger (en eventueel zeep) van uw auto af. Zet de hogedrukreiniger echter niet te warm en spuit met een minimale afstand van 30 cm haaks op het te reinigen oppervlak.  Spuit nooit extreem lang en te dichtbij (bijv. 1 a 2cm) in de randen en hoeken van de film.
Hierna is de grootste kans op krassen al weggenomen.
Schuim daarna uw auto in met zeep of gebruik de borstel (met zeep) van de carwashbox en poets uw auto.
Indien u de borstels gebruikt, zorg er dan altijd voor dat uw auto nat is, dit voorkomt krassen.
Het beste is het wanneer er continu water(met zeep) uit de borstel komt. Loskomend vuil wordt dan direct weggespoeld en kan dan niet blijven schuren op uw auto.
Het is mogelijk dat de slang van uw borstel of hogedrukreiniger af en toe tegen de folie aanslaat, maar dat is geen probleem. Maar dit voorkomen is uiteraard beter.
Spoel daarna uw auto af.
Let op: gebruik geen glansdroger of wax bij matte folies. Dit zal het matte effect beinvloeden. Bij de glanzende films is dit geen probleem.

Gebruik voor nabehandeling geen speciale wax, impregneer- of poets/schuurmiddel. Ook dient de film niet behandeld te worden met producten als Pro Tech ™ of SwissVax ™ (de glanzende folies kunnen in wax gezet worden maar dit hoeft niet).

 Kleur van uw voertuig wijzigen doorgeven aan RDW
Als u de kleur van uw voertuig wilt wijzigen, dan kan het zijn dat de RDW het kentekenbewijs van uw voertuig moet aanpassen. Als de kleur op het Voertuigbewijs (Deel IA van het kentekenbewijs) staat vermeld, dan moet u het laten wijzigen. Ook als het voertuig tijdelijk een andere kleur krijgt (carwrappen). De gegevens van het Voertuigbewijs en de gegevens van het voertuig moeten volgens de wet namelijk overeenkomen. In dit artikel leest u wanneer u een kleurwijziging  aan de RDW moet doorgeven en wat u dan moet doen.
Of u de kleurwijziging aan de RDW moet doorgeven hangt af van het soort voertuig. Alleen voor personenauto's en voor kampeerwagens tot en met 3500 kg hoeft u de kleurwijziging door te geven aan de RDW. Voor bedrijfsauto's, motoren, brommers en trikes/quads hoeft dit niet.
Van de voertuigen waarvan u de kleurwijziging wel moet doorgeven aan de RDW staat de kleur op het kentekenbewijs vermeld. Van die andere voertuigen niet. Het aanpassen van de kleur op het kentekenbewijs is gratis.

Om de kleur van uw personenauto of kampeerwagen op het kentekenbewijs te laten aanpassen, onderneemt u de volgende stappen:nStuur een brief naar de RDW, unit VRD,  Postbus 30 000, 9640 RA  Veendam
met het verzoek de kleur op het kentekenbewijs aan te passen. U meldt in de brief het kenteken en de nieuwe kleur van uw voertuig. Samen met de brief stuurt u het originele Voertuigbewijs mee. Is het kentekenbewijs vóór 1 juni 2004 afgegeven, dan stuurt u het complete kentekenbewijs mee.

Als alles akkoord is, stuurt de RDW u binnen 5 werkdagen gratis een aangepast Voertuigbewijs of kentekenbewijs toe (afhankelijk van wat u heeft ingezonden).

Als u uw voertuig in verschillende kleuren heeft gespoten en u kunt één hoofdkleur onderscheiden, dan geeft u deze hoofdkleur door. Kunt u niet duidelijk aangeven wat de nieuwe hoofdkleur is, stuurt u dan een foto van het voertuig mee met uw verzoek. De RDW bepaalt dan welke hoofdkleur op het kentekenbewijs komt. 

Voor overige vragen kunt u ons altijd bereiken op telefoonnummer 0184-631800 of via miccs.nl

Zie hier onze Leveringsvoorwaarden.

©2023 MICCS  | Alle rechten voorbehouden Leveringsvoorwaarden | CarWrap voorwaarden Privacy verklaring | Sitemap

Delen